14°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: HAPPYBSC

ŠTRBAC: U spomen-parku bih voleo da stoji OVO!

Savo Štrbac je u "Ćirilici" govorio o obeležavanju "Oluje" i istakao da bi u spomen-parku trebalo da stoji sve što podseća na tragediju. 

- Peta godina kako se "Oluja" obeležava na državnom nivou. Najavljeno je da će se graditi most, napraviti spomen-park koji će imati razne sadržaje. U parku bih voleo da bude sve što podseća na tu tragediju. Preko tog mosta je prošlo skoro 200.000 izbeglica. Hrvatski avioni su granatirali izbegličke kolone. Na Petrovačkoj cesti smo čak i podigli spomenike - 

Štrbac je, takođe, otkrio šta bi Srbi mogli da dobiju od prisustva Borisa Miloševića proslavi "Oluje":

- Da se osvetli još neko selo, da dođe voda. Jer, žalosno je da posle 25 godina imate sela koja nemaju struju, a imali su je, da dobiju sada vodu, a imali su je ranije. Oni su u Evropskoj uniji, svi drugi imaju, u Hrvatskoj je sramota biti Srbin. Njegova baba je devetog septembra ubijena, ubio je hrvatski vojnik - ubijena je kao "četnikuša". Vojnik se hvalio i njemu su sudili, onda ga je Tuđman pomilovao. Svatite Miloševića, koji je sve škole završavao u Hrvatskoj - on traži svoj identitet. Shvatite kakva je jaka indokrinacija prema omladini, velika je stigma prema srpskoj deci. Proces pohrvaćenja i pokatoličenja je od devedesetih izuzetno prisutan u Hrvatskoj - objašnjava Štrbac. 

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti